Samsung Galaxy S6 komt in maart

De Samsung Galaxy S6 moet Samsung na het afgelopen jaar weer een beetje kleur geven. De verkoopcijfers van de Galaxy S5 waren namelijk niet zoals verwacht, volgens sommige bronnen zelfs 40% onder de verwachtingen!

De verwachting van Samsung’s kant was dus niet helemaal goed, maar de consument had ook wat meer verwacht van de S5. Zo zou er een QHD scherm komen en zou het materiaal meer premium zijn en aanvoelen.

Verbeteringen Samsung

Samsung heeft in de tweede helft van 2014 wel aan deze verwachtingen voldaan met de komst van de Alpha (en de Galaxy A-lijn) en met de Galaxy Note 4. Beide smartphones hadden namelijk een (deels) metalen behuizing waardoor het geheel er beter uit zag en beter voelde.

Ook had de Note 4 nog een QHD scherm, en deze twee specifieke eigenschappen lijken nu ook beide opgenomen te worden in de nieuwe Samsung Galaxy S6. De specificaties die we dus eigenlijk vorig jaar al (te vroeg) verwachtte, lijken nu opgenomen te worden in de Samsung Galaxy S6.

Aan de Galaxy S6 zal het niet liggen

Aan de specificaties van de Samsung Galaxy S6 zal het dit jaar niet liggen: een QHD-scherm, Snapdragon 810 of Exynos 7420 processor (beiden met en 64-bit architectuur), 3 of zelfs 4 GB RAM, 32 interne opslag, 16 megapixel camera en een scherm van 5,5 inch met een mooie dunne behuizing en dunne bezels.

Waar het dan wel mis zou kunnen gaan voor Samsung en de Galaxy S6? Dat zou door de enorme concurrentie kunnen komen. De Galaxy S6 wordt tijdens het MWC in Barcelona verwacht in maart, maar op datzelfde congres worden ook de nieuwe HTC smartphone, de nieuwe LG smartphone en de nieuwe Sony Xperia Z4 verwacht. Het lijkt dus een lastige taak te worden voor Samsung om hier als winnaar uit te komen.

Comments are closed.