Samsung Galaxy S6 deze week al te zien tijdens CES

Volgens bronnen van SamMobile wordt deze week tijdens de CES in Las Vegas al de Samsung Galaxy S6 getoond. Echter is het nieuwe vlaggenschip nog niet voor iedereen te zien, alleen geselecteerde partners zullen de Galaxy S6 een voorproefje te zien krijgen. Het grote publiek zal nog even moeten wachten voordat ze kennis zullen gaan maken met de Galaxy S6. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het vlaggenschip van Samsung aan de rest van de wereld voorgesteld tijdens het Mobile World Congress dat op de agenda staat voor begin maart. Doorgaans is het gebruikelijk dat een selecte groep partners een voorproefje je krijgen van wat er komen gaat, dit ten eerste om ze voor te bereiden en ten tweede om de eerste reacties van buitenstaanders te horen.

De Samsung Galaxy S6 zal naar verluid in Nederland uitgerust worden met een Qualcomm Snapdragon 810-chipset. In een select aantal landen komt het toestel ook met Samsung’s eigen Exynos-7420-chipset met acht rekenkernen. Verder zal het toestel voorzien worden van een 5,5 inch display met een Quad HD-resolutie. De schermresolutie zal daarmee 1440 bij 2560 pixels bedragen. De smartphone zal 3 gigabyte werkgeheugen krijgen en er zal 32 gigabyte interne opslagruimte beschikbaar zijn. Het is nog maar de vraag of de interne opslagruimte uit te breiden is middels een microSD-kaart. Aan de achterkant van het toestel zal een 16 of 20 megapixel camera komen, en aan de voorkant komt een 5 megapixel camera.

Twee varianten van de Galaxy S6

Samsung heeft tijdens de presentatie van de Galaxy Note 4 ook een variant aangekondigd met een gebogen scherm, de Samsung Galaxy Note Edge. Naar verluid komt Samsung ook met een zelfde soort variant op de proppen bij de het nieuwe vlaggenschip. Het is niet bekend of Samsung de Galaxy S6 Edge ook aan de geselecteerde partners laat zien. Volgens bronnen uit Zuid-Korea wordt de Galaxy S6 Edge net als de Galaxy Note Edge maar in beperkte oplage beschikbaar. Het feit dat het toestel met gebogen scherm maar in beperkte oplage beschikbaar komt heeft allemaal te maken met dat de productie van de gebogen schermen nog niet op volle toeren loopt.

Samsung Galaxy S6 EdgeMet de Samsung Galaxy S6 Edge boort het Zuid-Koreaanse bedrijf wederom een nieuwe markt aan. Toch zal de Edge variant van de Galaxy S6 er anders uitzien dan die van de Samsung Galaxy Note. De Samsung Galaxy S6 Edge zal mogelijk aan beide kanten een gebogen scherm krijgen, terwijl de Note variant maar slechts één kant gebogen heeft. Of de Samsung Galaxy S6 Edge ook in Nederland beschikbaar komt is nog maar de vraag, al gaan wij er wel vanuit aangezien de Galaxy Note Edge vanaf heden ook in Nederland beperkt verkrijgbaar is.

 

 

Meer informatie over de Samsung Galaxy s6 kunt u op deze website vinden.

Comments are closed.