Huawei P8

Eind april presenteerde Huawei haar nieuwste toestel, de Huawei P8. De P8 volgt het populaire toestel de Huawei P7 op. Huawei heeft zich ondertussen enorm bewezen in de smartphone markt en draait dan ook al in de top mee. De toestellen van Huawei zijn een stuk goedkoper, maar zijn daarentegen wel voorzien van voldoende specificaties waardoor de toestellen enorm goed kunnen presteren. Op deze website vindt u meer informatie over dit

Specificaties Huawei P8

De Huawei P8 is ten opzichte van de voorganger, alweer een hele vooruitgang. Zo heeft de Huawei P8 een metalen behuizing gekregen. Aluminium is een veel gebruikt product binnen deze branche en gelukkig is Huawei met deze trend meegegaan. Ook is het toestel een stuk dunner als de voorganger. De Huawei P8 heeft een dikte van 6,4 mm en hiermee doet Huawei zeker niet onder ten opzichte van de concurrentie. Ook het scherm van de P8 doet niet onder voor de concurrentie. Het toestel heeft namelijk een scherm van 5,2 inch. Ook de resolutie is erg goed, waardoor onder andere foto’s en video’s perfect worden weergegeven. Het scherm is namelijk voorzien van een full hd-resolutie.

Huawei laat haar toestellen altijd op een eigen processor draaien en dat is ook bij de P8 weer het geval. Het toestel wordt namelijk aangestuurd door Kirin 930. Daarnaast beschikt het toestel over een werkgeheugen van maar liefst 3 GB. Het toestel is hierdoor een stuk sneller en dat wordt meteen gemerkt. Zo starten apps veel sneller op, maar ook video’s worden vloeiend afgespeeld.

De Huawei P8 wordt standaard geleverd met een opslaggeheugen van 16GB. Mochten gebruikers hier niet genoeg aan hebben, kunnen zij daarnaast nog gebruik maken van een micro-sd-kaart.

Huawei richt zich voornamelijk op het midden- en budgetsegment, maar toch zou het bedrijf zich ook graag op het high-end-segment willen begeven. Huawei probeert hier met de P8 een gooi naar te doen.

Comments are closed.