Wat zijn de voor- en nadelen van een sim only abonnement?

sim only abonnement kiezenDe wereld van telefoonabonnementen wordt opgedeeld in twee verschillende abonnementen. Dit zijn de standaard abonnementen die met telefoon geleverd worden en de sim only abonnementen. Wanneer je kiest voor een standaard telefoonabonnement, krijg je er een telefoon bij. Dit kan natuurlijk heel handig zijn. De vraag is echter wel of dit ook de meest voordelige optie is voor jou. Misschien is een sim only abonnement wel het beter. Daarom zetten wij de voor- en nadelen van een sim only abonnement voor jou op een rijtje.

De tarieven binnen je belbundel zijn voordeliger bij een sim only abonnement

Wanneer je over een goede telefoon beschikt, is het niet altijd noodzakelijk om een abonnement en een nieuwe telefoon aan te schaffen. De tarieven bij een sim only abonnement zijn een stuk voordeliger dan een abonnement met telefoon. Dit heeft alles te maken met het feit dat de kosten door de provider worden doorberekend aan jou als klant. Het kan soms dubbel zo goedkoop zijn om een sim only abonnement aan te schaffen, aangezien je in de bundel die je hebt veel minder hoeft te betalen.

Een los toestel met sim only abonnement is goedkoper

Het is zonde om een gebruikte maar goede telefoon weg te gooien, terwijl je flink kunt besparen op je telefoon- en abonnementskosten. Daarmee draag je op een verstandige wijze bij aan een duurzaam leven van je telefoon. Zelfs al zou je een nieuwe telefoon kopen, is het verstandiger om deze los te kopen en daarbij te kiezen voor een sim only abonnement. Dit is namelijk vaak veel goedkoper dan een abonnement met toestel. Maak voor jezelf maar eens een rekensommetje en zie zelf hoeveel je kunt besparen.

Elk voordeel heeft zijn nadeel

Tegelijkertijd kan het voordeel van een los toestel ook een nadeel zijn. Je moet de kosten voor het toestel namelijk in één keer betalen. Bij een telefoon met abonnement kun je dit spreiden per maand. Je moet daarom wel beschikken over voldoende geld om het toestel te kunnen betalen. Wanneer je dat wilt voorkomen, kun je beter kiezen voor een telefoon met abonnement. Wanneer je geen waarde hecht aan een nieuwe telefoon, kun je beter voor een sim only abonnement gaan. Je kunt er namelijk zelf een passende bundel bij afsluiten.

Comments are closed.