Heeft het zin om mijn smartphone te verzekeren?

Voorheen was het veel gemakkelijker om een elektronisch apparaat te verzekeren dan vandaag de dag. Door middel van een inboedelverzekering verzekerde je gemakkelijk apparaten in huis, zoals bijvoorbeeld de televisie en de computer. De laatste jaren is er echter een hoop veranderd. Niet alleen is de technologie de tijd vooruit gesneld, bovendien zijn verzekeraars hun voorwaarden gaan aanscherpen met betrekking tot het verzekeren van smartphones. Deze vallen namelijk bij slechts enkele verzekeraars onder de inboedel- of kostbaarhedenverzekering. En wanneer ze er onder vallen, geldt er vaak een bepaald maximum en is de dekking alleen voor in en rondom het huis waar je woont.

Een telefoonverzekering

Vandaag de dag wordt er vaak een losse telefoonverzekering aangeboden wanneer je een nieuwe smartphone koopt. De vraag is natuurlijk of dit jou ook daadwerkelijk iets oplevert. Het is daarom altijd goed om de voorwaarden door te lezen voordat je een telefoonverzekering afsluit. Want er zitten regelmatig beperkingen aan een telefoonverzekering en niet alles valt onder de dekking. Om je te helpen, geven wij je een aantal tips waarop je moet letten bij het afsluiten van een telefoonverzekering.

Wat verzeker je eigenlijk met een telefoonverzekering?

De vraag is dan natuurlijk wat je eigenlijk verzekert met een telefoonverzekering? Doorgaans wordt de verkoopprijs in geval van diefstal of verlies vergoed. De voorwaarde hiervoor is meestal wel dat de dagwaarde van je telefoon op dat moment minimaal 50% van de nieuwwaarde bedraagt. Wanneer dit minder is, krijg je vaak alleen de dagwaarde vergoed. Stel dat je telefoon beschadigt raakt, dan worden vaak alleen de reparatiekosten vergoed door een verzekeraar.

Wat levert het jou op?

Het kan je helpen om jezelf de vraag te stellen wat het jou kan opleveren? Stel dat je één van de nieuwste smartphones hebt gekocht. Dan is het zeker aan te raden om een telefoonverzekering af te sluiten. Heb je een telefoon van 2 jaar oud, dan is het eigenlijk niet de moeite waard om een telefoonverzekering af te sluiten. Je betaalt namelijk meer aan verzekeringspremie dan je ooit aan vergoeding kunt terugkrijgen van een verzekeraar. Vergeet namelijk niet dat je voor een goede telefoonverzekering al snel 80 tot 100 euro per jaar betaalt.

Comments are closed.