App op GSM kan ovulatie tracken

Er bestaan honderden, nee honderdduizenden verschillende apps voor op je gsm. Je hebt apps die alleen voor Apple-toestellen en/of Android-toestellen geschikt zijn en apps die je ook bijvoorbeeld kunnen draaien op het Windows-besturingssysteem. Je kunt het zo gek niet bedenken en er bestaat een app voor. Zo heb je ook apps die je menstruatiecyclus bijhouden en apps die je kunt gebruiken als richtlijn om zwanger te worden. Deze zogenaamde ovulatie apps zijn voor mensen met een kinderwens die hun wens snel in vervulling willen laten gaan. Hoe werken deze apps? En wat voor soorten apps bestaan er? Hierover lees je hieronder mee.

ovulatie app voor gsmHoe werkt een ovulatie app?

Er bestaan verschillende soorten ovulatie apps die je als stel kunt gebruiken om snel zwanger te worden. Een ding hebben alle apps gemeen en dat is dat ze aangeven wanneer je ovulatie is en wanneer je dus ook op je vruchtbaarst bent. Meestal wordt in een kalender met de data aangegeven wanneer wanneer je vruchtbaar bent en wanneer je je volgende menstruatie kunt verwachten.  Om snel zwanger te worden is het handig om te weten wanneer je vruchtbaar bent omdat je op die moment gericht gemeenschap kunt hebben. De kans op succes is hierdoor groter dan wanneer je geen inzicht hebt in je cyclus en vruchtbaarheid en je het op de bonnefooi probeert. Een nadeel kan zijn dat het vrijen niet meer zo spontaan gebeurt als dat je misschien gewend bent, maar als je al tijden bezig bent met zwanger proberen te raken dan is het zeker de moeite waard om een van de vele ovulatie apps eens op je gsm te installeren.

Ovulatie apps zonder temperatuurmeting

Je hebt ovulatie apps voor op je gsm die je gratis kunt installeren en die je inzicht geven in je maandelijkse cyclus. Om dit inzicht te krijgen is het aan jou om in te vullen wanneer je laatste menstruatie was en hoe lang jouw cyclus gemiddeld duurt. Je kunt ook met terugwerkende kracht je cycli invullen. Hoe langer je het namelijk hebt bijgehouden hoe preciezer de app je vruchtbare periode kan berekenen. Vervolgens krijg je in een kalendervorm te zien op welke data je het best gemeenschap kunt hebben met het doel om zwanger te worden.

Ovulatie apps met temperatuurmetingovulatie apps voor gsm met temperatuurmeting

Naast de apps zonder temperatuurmeting bestaan er ook apps waarin je je temperatuur bij kunt houden. Deze apps zijn over het algemeen nog nauwkeuriger dan de apps zonder temperatuurmeting. De bedoeling is dat je elke dag je temperatuur opmeet en deze invult in de app. Tijdens je ovulatie stijgt je temperatuur namelijk, waardoor dit ook een indicatie is voor je vruchtbaarheid.

Comments are closed.