De 10 meest voorkomende problemen van de iPhone

1: Het Scherm

Op nummer 1 staat het scherm. Het scherm van de iPhone heeft niet veel nodig om er een flinke kras op te krijgen of een mooie barst. Ondanks een barst of een breuk in het scherm kan het touchscreen van de iPhone het nog doen. Het is echter geen gezicht. Gelukkig is het niet moeilijk om het scherm te repareren.

Een ander probleem met het scherm is dat het touchscreen niet goed meer werkt. Er is dan weinig schade zichtbaar aan de iPhone zelf maar het touchscreen werkt niet goed of helemaal niet meer. Het touchscreen is eenvoudig te vervangen alleen kunnen de kosten aardig oplopen.

2: Behuizing

Wanneer je telefoon in je broekzak bevindt en je stoot ergens tegen aan dan is de kans groot dat de behuizing van de telefoon beschadigd raakt. Je kan er voorkiezen om je iPhone in te ruilen bij een Apple-store of je kunt een nieuwe achterkant op je iPhone laten plaatsen. Jaarlijks produceren Westerse consumptiemaatschappij meer dan 50 miljoen ton aan elektronisch afval. Transporteren van het afval is enorm duur, daarom wordt er maar liefst 75% van het elektronisch afval illegaal verscheept naar India, China of Ghana.

3: Connector

Als je iPhone leeg is dan leg je hem aan de oplader. Vaak denken mensen er niet over na hoe dat de telefoon aan de oplader ligt. Ze leggen hun telefoon snel aan de oplader en halen hem er snel weer eruit. Wanneer je de kabel vanuit een verkeerde hoek eruit trekt, kan dat beschadigingen aan de connector opleveren.

Het is makkelijk te controleren. Als de adapter inclusief kabel een telefoon van een vriend of vriendin kan opladen, dan is de connector kapot.

4: Homeknop

Een grote irritatie bij gebruikers van iPhones is wanneer de homeknop niet goed meer functioneert. Dat kan gebeuren bij intensief gebruik van de telefoon. Het kan een softwarematig probleem zijn of een defect in de hardware. We adviseren eerst om uit te zoeken wat het probleem precies is. Dat kun je doen aan de hand van de volgende tips

  • Open een applicatie
  • Druk de aan/uit knop in totdat de rode balk verschijnt
  • Laat de aan/uit knop los en druk de homeknop zachtjes in totdat je terugkeert naar de app

Mocht dit werken dan betreft het een software matig probleem, werkt dit niet of reageert de iPhone nog steeds nauwelijks dan is er sprake van een hardware defect.

5: Aan/uit schakelaar

Door je telefoon vaak te resetten kan de aan uit schakelaar beschadigd raken. Vaak denk je dat het geen probleem is, je laat immers je telefoon altijd aan staan en wanneer de telefoon leeg is, gaat hij vanzelf weer aan, wanneer je de telefoon in de oplader doet. Het wordt echter een groter probleem als je de telefoon opnieuw moet resetten. Voor het resetten van je telefoon heb je altijd de aan uit schakelaar nodig.

6: Ear Speaker

Meestal gebeurt het na een val of een stoot je de iPhone ergens tegen aan. Je hoort het vaak pas bij het bellen. In plaats van een helder telefoongesprek met je gesprekspartner hoor je nu een kraak in het gesprek of hoor je helemaal niets meer.

Ook dit kan worden gecontroleerd. Zet je telefoon op de speaker, het geluid gaat dan via de speakers aan de onderkant. Hoor je dan geen gekraak en wel een heldere stem, dan weet je dat je ear speaker kapot is en vervangen dient te worden.

7: Waterschade

Je staat aan de waterkant. Je denkt nog zo als mijn telefoon maar niet in het water valt. Wanneer je dat denkt, denkt je vriend/ vriendin grappig te zijn en laat je schrikken. Je schrikt en je telefoon valt in het water.

Elektronica en water gaat helaas niet samen. Het is ook lastig te bepalen wanneer je precies waterschade hebt. Op het begin kan er niks aan de hand zijn, maar er kan langzaam corrosie ontstaan die componenten van je iPhone aantast. Na een loop van tijd is er schade aan je telefoon ontstaan dat helaas niet meer gerepareerd kan worden.

8: Volumeknop

Door vaak het volume te veranderen van je telefoon kan er schade ontstaan aan de volumeknop. Je denkt dat je deze knop niet vaak gebruikt, maar ondertussen gebruik je hem tijdens elk spelletje, gesprek of muziek dat je op je telefoon aan het luisteren bent.

9: Mute knop

Door intensief gebruik van de mute knop kan deze beschadigd raken. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Zo kun je een aantal interessante gesprekken missen of wanneer je een college hebt, zit je niet te wachten op een telefoontje.

10: Luidspreker

Als je iets niet wilt aan je telefoon, is dat het geluid het niet meer doet. Dit kan gebeuren doordat je telefoon per ongeluk ergens tegen aanstoot of door vaak het geluid te gebruiken.

Mocht je Apple iPhone schade hebben opgelopen, loont het meestal de moeite om deze te laten repareren. Wel adviseren we de reparatie te laten uitvoeren door specialisten. Daarnaast is het belangrijk dat er géén gebruik wordt gemaakt van goedkope namaak onderdelen. Binnen een mum van tijd, zit je weer met hetzelfde probleem. Zelf laat ik mijn reparaties uitvoeren door SmartphoneRepairs. Dit omdat ik tevreden ben en 12 maanden garantie krijg op de reparatie.

Comments are closed.